Jongerendebat in Elektra

‘Wat moet er volgens jou anders in Sliedrecht?’ Dat is de vraag die op vrijdag 13 april centraal staat in Elektra. Daar wordt dan van 20.00 tot 22.00 uur een jongerendebat gehouden. ,,Geen strepentrekkend saaie praatavond met onderling debatterende raadsleden, wethouders en andere volwassen. Maar een avond waarop jij hen kunt vertellen wat je mist in je dorp”, aldus Anne Faro en Mariska Fok, die de organisatie op zich hebben genomen.

De organisatie weet nu al dat er veel ideeën leven onder jongeren. ,,Stil wordt het niet, nee. We hebben bijvoorbeeld al ideeën binnengekregen voor een fastfood restaurant (maar van welke keten?) en voor meer uitgaansgelegenheden (maar wat voor een?). Maar we hebben ook tal van stellingen klaarliggen om de meningen van de jongeren te peilen”, aldus Mariska. ,,Het hoeft trouwens niet alleen te gaan om wat er niet goed is. Ook willen we horen wat juist goed is in ons dorp en wat dus behouden moet worden.”

Jongeren die alvast een goede stelling of voorstel willen delen met anderen kunnen dit tot donderdagavond 12 april 19.00 uur doen via Facebook (Jongerendebat Sliedrecht).

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

*

Switch to our mobile site