Jongerendebat in Dordrecht met vier wethouderders erbij

Jongeren in Dordrecht zitten woensdagavond vanaf zeven uur eerste rij in het Dordrechts Museum. Het vierde stadsdebat, door mediamensen georganiseerd, stelt onderwerpen van jongeren centraal.

Kees Thies en Thijs Blom presenteren het, vier wethouders hebben hun komst toegezegd, maar het gaat vooral om de toekomst van de jonge Dordtenaren.

Op allerlei manieren kan het ook worden gevolgd.  Alle media hebben het op een eigen manier aangekondigd en namens de organisatie komt in AD De Dordtenaar Thirza Monster aan het woord.

Een slotbericht van de organisatie:

Buiten Gewoon Collectief uit Dordrecht zorgt woensdagavond met free run, muziek en rap voor een spetterende omlijsting van het Grote Jongerendebat in het Dordrechts Museum. Het debat begint om 19.00 uur, maar al vanaf een half uur daarvoor kunnen deelnemers en belangstellenden een gevarieerde show verwachten.

De vierde in de reeks Grote Stadsdebatten staat helemaal in het teken van de vraag hoe Dordrecht aantrekkelijker kan worden voor de jeugd. Die zal ook in groten getale aanwezig zijn. Maar alle leeftijden worden uitgenodigd mee te praten. Het debat is opgedeeld in drie rondes: over werk en opleiding, over vrije tijd en uitgaan en een vrije ronde onder het motto ‘roepen jullie maar’. Deelnemers worden uitgedaagd om te komen met kritiek en ideeën. De debatrondes worden ingeleid met filmpjes die zijn gemaakt door leerlingen van het Da Vinci College. Een aantal van hen zal ook met camera aanwezig zijn tijdens het debat. Zij zorgen voor een live-stream, zodat het debat rechtstreeks te volgen is via onder meer de websites idordt.nl en dordtcentraal.nl. Idordt.nl zorgt weer voor een twitterfountain (reageren kan met #t078) en voor het eerst ook voor een zogeheten mindmap. Daarin kan iedereen online meewerken aan een verslag van de avond.

Wethouder Harry Wagemakers (Jeugd) neemt na de debatten (rond 20.30 uur) een wensen- en actielijstje in ontvangst. Na afloop kan er nagepraat en -geborreld worden. De toegang tot de avond is

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

*

Switch to our mobile site