Jongeren in debat over de toekomst

Mona Keijzer, vice-lijsttrekker van het CDA in de Tweede Kamer, is vrijdag te gast op de RSG NO-Veluwe. Ze neemt dan deel aan een ingelaste middagversie van Midnight Politics. Volgend voorjaar treedt Emile Roemer in haar voetsporen.

Het is een ingelaste versie van Midnight Politics, het jongerendebat dat de CDA-afdeling Epe heeft georganiseerd voor aanstaande vrijdag, 16 november.

Tijd en locatie wijken af van het gebruikelijke debat, maar opzet en doel zijn hetzelfde: jongeren interesseren voor de politiek. Terwijl de reguliere edities vanMidnight Politics steeds werden gehouden in De Middenstip, de plek waar veel jongeren samenkomen, worden de jongeren nu opgezocht in hun eigen omgeving, de RSG.

Al met al staat nu het tiende jongerendebat geprogrammeerd. Gast is hierbij Mona Keijzer, de jonge CDA-politica (1968) die zich deze zomer kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar het moest afleggen tegen Van Haersma Buma.

Zij belandde hierdoor op de tweede plaats van de kandidatenlijst voor het CDA en is nu in de Tweede Kamer woordvoerder verpleeg- en thuiszorg en cultuur.

Aan het debat werken vrijdag twee scholen mee, de RSG in Epe en De Noordgouw in Heerde. Beide leraren maatschappijleer zitten in de organisatie van het debat en bereiden op hun school de leerlingen uit de klassen 4, 5 en 6 voor op het debat.

Het betreft op beide scholen leerlingen uit het vmbo, het havo en het vwo. Het panel bestaat uit leerlingen en jongeren tussen zestien en negentien jaar en wordt aangevuld met enkele plaatselijke bekenden.

Elke keer staat een thema centraal dat actueel is en aansluit bij de wereld van jongeren. Bij het komende debat is het thema ‘The future is now’. De bijeenkomst bestaat uit twee debatronden die afgewisseld worden met muziek.

Het jongerendebat begint om kwart over een en duurt tot ongeveer half drie. Daarna is er een nazit met hapjes en een drankje waarbij Louder ook voor muziek zorgt.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

*

Switch to our mobile site