Brinkman in debat met jongeren

Midnight Politics heeft een eer hoog te houden. Sinds het jongerendebat zes jaar geleden voor het eerst werd georiganiseerd door de lokale afdeling van het CDA, kwamen landelijke politici als Jack de Vries, Mirjam Sterk en Sabine Uitslag naar Epe. Voor de achtste editie, op 27 januari 2012, is PVV’er Hero Brinkman gestrikt. Brinkman gaat in de Middenstip in debat met de landelijke voorzitters van de politieke jongerenpartijen; van Rick Jonker (Jonge Socialisten) en Bram Dirkx (JOVD) tot Arie Vis (CDJA) en Jacques Rozendaal (SGPj). Omdat de PVV geen jongerenafdeling heeft, is Hero Brinkman uitgenodigd. Hij pleit namelijk, tot nu toe vergeefs, voor zo’n afdeling bij de partij van Geert Wilders.

Erik Visser van CDA Epe verwacht een stevige discussie. ,,We zetten links en rechts tegenover elkaar en verzinnen een aantal prikkelende stellingen. Het thema van de avond is ‘Zorgen voor jezelf’. De landelijke voorzitters wilden allemaal erg graag komen. Ik verwacht dat dat leuk wordt: de jongeren hebben vaak net wat extremere stellingen dan hun moederpartijen. Zo stond Vis in de zaak-Mauro lijnrecht tegenover het CDA.”

De avond, waar ook RSG NO Veluwe uit Epe en De Noordgouw uit Heerde aan meewerken, begint om 22.00 uur en zal na middernacht ten einde lopen.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

*

Switch to our mobile site